Reconstructie woonwijk Oosterhagen – Rotterdam

Pilotproject met verhuurders en eigenaren

De Gemeente Rotterdam schreef een aanbesteding uit met daarin de pilot: een samenwerking tussen Gemeente Rotterdam, woningcorporatie Woonbron en aannemer voor de reconstructie van gevel tot gevel van de woonwijk Groenenhagen.

Normaal gesproken gaat een gemeente de woonwijk opknappen en pakken woningeigenaren daarna hun eigen tuin aan, waardoor kans op schade aan de recent aangelegde verhardingen kan ontstaan. De werkzaamheden zijn gedurende dit project integraal door ons uitgevoerd. Daarvoor hebben wij uitgebreid gecommuniceerd (omgevingsmanagement) met woningeigenaren, huurders en natuurlijk met onze opdrachtgevers Gemeente Rotterdam en Woonbron.

Het resulteerde in een efficient project met tevreden opdrachtgevers en tevreden bewoners. Zij hadden inspraak in veranderingen en het deels behoud van hun tuin die mogelijk waren. Door de integrale aanpak konden direct de huisaansluitingen van de riolering worden vernieuwd en konden wij het maaiveld (grondslag) gelijk naar het juiste niveau ophogen. Op sommige plaatsen moesten we het maaiveld tot wel 70cm ophogen.

Een mooi project waarbij tijdens het project we in onderling overleg met onze opdrachtgevers diverse aanpassingen hebben uitgewerkt en uitgevoerd om een goed functionerend rioolstelsel en passende openbare inrichting te krijgen.

GJ Infra

Offline

We zijn nu niet geopend, maar stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp, dan reageren we zo snel mogelijk.

19:46
Contact via WhatsApp